15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de Covid-19 tehlike çanları çalıyor

20 Nisan 2021

Türkiye, 1 milyon kişi başına düşen vaka sayısında 711 ortalama ile AB ve ABD’nin iki katına ulaştı. Sadece dün Türkiye’de covid-19 nedeniyle 341 kişi yaşamını yitirdi.

Türkiye’de 10-16 Nisan haftasında, Çanakkale ise en yüksek vaka sayısına sahip il oldu. 100 bin nüfusa düşen 963 vaka sayısına sahip Çanakkale’yi, 921 vaka ile İstanbul takip ediyor. Vakaların bir haftada Çanakkale’de 24, İstanbul’da 13 kat arttığı Türkiye’de 341 kişi dün salgın nedeniyle yaşamını yitirdi.

Rakamlar Türkiye için iyi şeyler söylemiyor

Salgına dair dünyadaki tüm verilerin toplandığı Our World İn Data’ya göre Türkiye, 1 Milyon kişi başına düşen vaka sayısında 711 ortalama ile Dünya’da ilk sırada.

Türkiye, 243 vaka bildirilen Almanya, 202 vaka bildirilen ABD’nin 3 katından fazla vaka sayısına sahip.

Türk Tabipler Birliği uyarmıştı

Mart başında günlük 60 ölüm vakası bildirilen Türkiye’de yaşanan bu artış geçen hafta uyarılarda bulunan TTB’nin haklılığını da ortaya koydu.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut geçtiğimiz hafta Türkiye’de bu gidişle günlük vaka sayısının 60 binlere ulaşacağı uyarısında bulunmuştu.

Üreme ve yayılma hızı artan virüsün yol açtığı vakaların 60 bin sınırını aşmasıyla yoğun bakımlarda tıkanmalar olacağına dikkat çeken Bulut, ölü sayılarının da artacağı uyarısını dile getirmişti.

Aşılama sırası 55 yaş üstüne geldi

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, aşılama sırasının 55 yaş üstü vatandaşlara geldiğini belirterek, bu yaş üstünün aşı için sıra almaları çağrısını yaptı.

Bakan Koca, tedarik edilebildiği ölçüde aşılamanın devam edeceğini belirtti. Koca, yıl başında yaptığı açıklamalarda Mart sonuna kadar tedarik anlaşması yapıldığını ifade ettiği sayıda aşıların Türkiye’ye gelmemesiyle eleştirilmişti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz