12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye’de aşısızlara PCR test zorunluluğu kaldırıldı

15 Ocak 2022

Türkiye’de Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelge ile aşı olmayan kişilere getirilen PCR test zorunluluğunu kaldırdı.

Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi ile artık şehirlerarası seyahatler, etkinlikler, işyerleri ve okullarda aşı olmayanlara getirilen PCR test zorunluluğu kaldırıldı.

Böylece toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleşecek tüm seyahatlerde; konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklerde; MEB okullarında görev yapmakta olan personel dahil tüm kamu ve özel işyerlerinde çalışanlardan aşı olmayanlar için PCR testi istenmeyecek.

Genelge sonrasında konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İç Hat uçuşlarında PCR TEST zorunluluğu kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Açıklamaya göre; yolcular için HES kodunun ibraz edilmesi yeterli olacak. Genelgeye dair bir çok sağlık alanında uzman kişiler bu durumun salgının kontrolsüz yayılımını çok daha fazla hızlandıracağını ve riskleri artırdığı eleştirileri ile itiraz etti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz