15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye ve İtalya, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın Ortak Ev Sahipleri Olacak

Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2032) İtalya ile birlikte düzenleme hakkını kazandı. Bu tarihi karar, UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı sonrası İsviçre’nin Nyon kentinde resmi olarak duyurulacak.

Türkiye, daha önce 7 kez Avrupa Şampiyonasına aday olmasına rağmen ev sahibi olamamıştı. Ancak bu kez, İtalya ile ortak adaylık başvurusu yaparak başarılı bir girişimde bulundu. EURO 2032 için sadece Türkiye ve İtalya adaylık başvurusu yapmış, böylece ev sahibi seçiminde tek aday Türkiye ve İtalya olmuştu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2032’ye ev sahipliği yapacakları şehirlerin seçiminde acele etmeyeceklerini belirtti. Turnuvadaki açılış ve final maçlarının hangi ülkede oynanacağı da büyük bir merak konusu. Türkiye, bu organizasyonu en üst düzeyde ağırlamak için kapasitesi 80.000 kişinin üzerindeki bir stadyuma ihtiyaç duyuyor.

EURO 2024 adaylığından çekilen Türkiye, EURO 2032’de futbolseverlere unutulmaz bir turnuva sunmak için hazırlıklarına başladı. Bu büyük organizasyon, Türk futbolunun ve ülkenin spor altyapısının bir göstergesi olarak önemli bir adımı temsil ediyor.

Kaynak: AA

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz