19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye ve Bosna Hersek arasında kimlikle seyahat edilebilecek!

7 Eylül 2022

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Bosna Hersek vatandaşlarının Türkiye’den Bosna Hersek’e; Bosna Hersek’ten Türkiye’ye kimlikle seyahat edebilmeleri konusunda karar aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Balkan turunun ilk durağı Bosna Hersek’te resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından basın toplantısı yaptı.

Türkiye olarak Bosna Hersek’e yönelik yardımların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Dışişleri Bakanlarımız, süratle gerekli prosedürü bitirecekler. Bundan böyle Türkiye’den Bosna Hersek’e, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin daha önce Norveç ve son olarak Bulgaristan ile yaptığı anlaşmada Türkiye’den gidecek olanlar için vize isteyen ülke vatandaşlarına Türkiye’ye kimlikle seyahat edebilme izni verilmesi eleştirilere neden olmuştu.

Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki anlaşmada ise iki ülke vatandaşları da karşılıklı kimlikle seyahat edebilecek.

AA

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz