29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye COVID-19 veri şeffalığında 100 ülke arasında 97. sırada

4 Ocak 2021 / Malta

TotalAnalysis adlı internet sitesinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre Türkiye, pandemi süresince veri şeffaflığı konusunda 100 ülke arasında 97. sırada yer aldı.

Pandemi döneminde 200 ülkenin ve 2 bin 200 yerel alanın verilerini 350’den fazla açık kaynak üzerinden inceleyen site, veri şeffaflığını; hükümetlerin pandemi politikaları ve aldığı aksiyonlar, güvenilirlik, veri analizi ve araştırma konularında ele alarak incelediğini belirtiyor.

Veri şeffaflığı konusunda ilk beşte yer alan ülkeler

Şeffaflık analizinde 100 ülke arasında ilk üçte Belçika, Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri yer alırken, son 3 sırada ise Sırbistan, Türkmenistan ve Kuzey Kore yer alıyor.

Türkiye ise listede 97. sırada yer alıyor. Veri şeffaflığı skoru yüzde 8 olarak gösterilmiş.

Veri şeffaflığında Türkiye 97. sırada yer alıyor

Bölgelere göre ayrıldığında Türkiye, Orta Doğu’da gösteriliyor. Türkiye ise 11 ülke arasında 11. sırada yer almış görülüyor. Orta Doğu bölgesinin ilk üçünde yer alan ülkeler Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri olarak sıralanmış bulunmakta.

Orta Doğu Bölgesinde veri şeffaflığında son üçte yer alan ülkeler: Türkiye, İran, Irak
Orta Doğu bölgesinde ilk üçte yer alan ülkeler: Suudi Arabistan, Ürdün ve BAE

Orta Doğu bölgesinde yer alan 11 ülke içerisinde en yüksek veri şeffaflığına ulaşan Suudi Arabistan’ın şeffaflık oranı ise sadece yüzde 33.

Kaynak: TotalAnalysis

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz