21.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

“Türk vatandaşlarına vize reddi siyasi bir karar değil!”

5 Ekim 2022

Türkiye vatandaşlarına karşı artan vize redlerinin arkasında siyasi bir karar olmadığını söyleyen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, yılın henüz bitmesine 3 ay olmasına rağmen Türkiye’den 20 binden fazla sığınma başvurusu yapıldığını söyledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, T24’ten M. Kaan Kurtuluş’a verdiği söyleşide vize redlerinin son dönemde artmasının siyasi bir kararla ilgisi olmadığını belirtti.

Türkiye’deki mevcut ekonomik durum ve çok sayıda sığınma başvurusu gelmesi nedeniyle vize başvurularının daha dikkatli incelenmesini gerektirdiğine dikkat çeken Landrut, “Belki neden başvuruların detaylı incelendiğine daha yakından bakmamız gerekir: Türkiye artık vatandaşları Avrupa’ya en çok sığınma başvurusu yaptığı 4-5 ülkeden biri. Bu sayı artmaya devam ediyor. Bu yıl 20 bini çoktan geçti. Bu gelişmeler tabii ki vizelerin incelenmesinde rol oynuyor” dedi.

Vize başvurularında bekleme sürelerinin azaltılması sorununun sadece Türkiye ile ilgili olmadığı tüm dünyada yaşanan bir sorun olduğuna dikkat çeken Landrut, ayrıca “Türkiye’den yapılan vize başvurularında geçen yıllara kıyasla daha fazla sahte evraka rastlandığını bunun da ret sayılarının şişmesinde rol oynadığını” öne sürdü.

T24

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz