19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Türk inşaat firması hakkında dava açıldı: Maltalı firmalar 7 milyon € talep ediyor

9 Kasım 2020 / Malta

Maltalı 24’ten fazla firma sundukları hizmet ve inşaat malzemeleri için Türk inşaat firması TACA’dan paralarını almaya çalışıyorlar. TACA hakkında dava açan Maltalı şirketlerin geri almaya çalıştıkları miktar ise 7 milyon € değerinde.

Firmaların alacakları birkaç yüz avrodan 2 milyon avroya kadar değişiyor. Alacaklı şirketlerden birinin TACA hakkında şirketin feshini ve Malta’daki varlıklarına el konulmasını  istediği biliniyor. Alacaklıların resmi olmayan yaptığı araştırmalar Türk inşaat firması hakkında Türkiye’de açılan 125 dava olduğunu ortaya çıkardı.

Merkezi Ankara’da buluna TACA Construction, adada büyük projeleri olan ve Maltalı müteahhitler ile anlaşma yapan bir firma.

2020’nin ilk başlarında firmanın getirdiği işçiler paralarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyerek şikayet etmeleriyle diğer sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Haziran ayında işçiler 5 aydır para alamadıklarını söylediler.

Şirket çalışanlarını Malta’ya getirirken bin 450 € maaş, kalacak yer, 3 öğün ücretsiz yemek, uçak biletleri ve sağlık sigortası gibi yan haklara sahip olduklarını söylüyor.

Kaynak : Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz