18.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Türk boksör Busenaz Sürmeneli, Avrupa Oyunları’nda altın madalyanın sahibi

Busenaz Sürmeneli, Avrupa Oyunları’nda altın madalya kazandı.

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Polonya’da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları’nda kadınlar 66 kilo finalinde zafer elde ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Nowy Targ şehrinde gerçekleştirilen 3. Avrupa Oyunları’nda Türk sporcu Busenaz Sürmeneli, Belçikalı rakibi Oshin Derieuw’la karşılaştı. Üç raunt boyunca üstün bir performans sergileyen Sürmeneli, rakibini mağlup ederek altın madalya kazandı.

Bu zaferle birlikte Busenaz Sürmeneli, olimpiyat ve dünya şampiyonluklarına ek olarak kariyerinde Avrupa Oyunları altın madalyasını da elde etti.

Madalya töreninde İstiklal Marşı coşkusu yaşandı ve altın madalyayı Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı ve Avrupa Oyunları Koordinasyon Komisyonu Başkanı Hasan Arat takdim etti.

Busenaz Sürmeneli’nin kazandığı altın madalya, Türk sporcuların 3. Avrupa Oyunları’ndaki toplam altın madalya sayısını 7’ye yükselterek Türkiye’nin kendi oyunlar rekorunu kırmasını sağladı.

Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı elde ettiği için mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Paris kotasını aldım ve şimdi bu madalyanın rengini belirleyeceğiz. Takım olarak çok güçlüyüz. 6 olimpiyat kotası kazandık. Paris’e güçlü bir şekilde gideceğiz” şeklinde konuştu.

Ameliyat sürecinin ardından zor bir dönem yaşadığını belirten Sürmeneli, “Tam anlamıyla hazır değilim. Şu anda yüzde 85 performansla mücadele ediyorum. Ancak kota aldım ve finale çıktım. Bu yüzden çok mutluyum. Olimpiyatta tam anlamıyla hazır olacak şekilde Buse’yi izleyeceksiniz. Yaklaşık 2 aydır evde değildim. Ailemle birlikte geçirdiğim bu bayram günlerinde dualarınızı bekliyorum. Ringde, vatanımızı savunan bir ruhla çıkıyoruz. Bayrak sevgisiyle ringe çıkıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene. Dualarını esirgemeyen eller hiçbir zaman düşmesin. Herkese destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Aynı zamanda antrenörlüğünü yapan eski takım arkadaşı Şennur Demir’e teşekkür eden Busenaz, “Şennur abla, bana hem hocalık yapıyor, hem arkadaşlık ediyor, her şeyi yapıyor. Ankara’da ameliyat olduğumda bir ay boyunca bana baktı. Allah razı olsun. Bana eşlik ediyor. Birlikte güzel işlere imza atacağız” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz