18.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Transport Malta’nın scooter denetimleri arttı!

23 Ocak 2023

Malta’da kurallara aykırın 137 e-scooter’a el konulmasının ardından konuşan Ulaştırma İcra Birimi Direktörü Patrick Pollacco scooterların araç olarak kabul edildiğini ve aynı inceleme ve yasaya tabi olduğunu açıkladı.

Malta’da Aralık ayından bu yana Transport Malta yetkililerine e-scooter kullanımıyla ilgili usulsüzlük ve kuralsızlıkları ceza verme yetkisi verilmesiyle teftişler artmaya başladı.

Transport Malta yetkilileri düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle kanunen gerekli olduğu şekilde tescil edilmeyen, ehliyetleri son ermiş, sigortasız olduğu tespit edilen 137 e-scooter’a el koydu.

Değiştirilen yasaların socooterların hem sürülürken hem de caddelere park edildiğinde araçlarla aynı kural ve yasalara tabi olduğunu belirten Pollaco, kuralsızlıklar karşısında sürülürken sürücüye kullanılmıyorsa sahibine cezaların verildiğini bildirdi.

Malta’da Transport Malta’ya kayıtlı 3 bin 500 scooter olduğun belirten Pollaco bunların önemli bir kısmının operatörler tarafından yabancılara kiralandığını ifade ederek “Kısa mesafeli sürüşler açık bir şekilde erişilebilen bisiklet yolları olmadıkça ana yollarda kullanılamaz. Hız ayarlıdır, scooter’ın maksimum hızı yolda kullanırken 20 kaldırımda veya yürüyüş yollarında kullanılırken 10 km’dir ve bu hız aşılamaz” dedi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz