30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Trafikte ölüm oranı son 26 yılın en yüksek seviyesinde!

23 Ağustos 2022

Malta’da 2022’nin ilk altı ayında trafik kazalarında 15 kişi yaşamını yitirdi. Bu son 24 yılın en yüksek yıl ortası ölüm oranı oldu. Temmuz ayında trafik kazalarında yaşamını yitiren en az iki kişiyle birlikte ölüm sayısı şimdiden 17’yi buldu.

Malta Yol Güvenliği Konseyi lideri Pierre Vella, son üç yılda toplam ölü sayısını şimdiden aşan rakamların “endişe verici” olduğunu belirterek “Bu trajik yükseliş devam ederse, yıl sonuna kadar yıkıcı rakamlar öngörüyoruz” dedi.

Ulusal İstatistik Ofisi rakamları ve medya raporlarının analizi, 1995 yılından bu yana en ypüksek yıl ortası ölüm oranının kaydedildiğini ortaya koydu.

Malta’da 2019’da toplam 16, 2020’de 12, 2021’de 9 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken en yüksek sayı 22 kişinin yaşamını yitirdiği 2016 yılı olmuştu.

Danışman acil hekimi Jonathan Joslin de doktorların genel olarak artan trafik kazası sayısı ve ciddi kazalardaki önemli artıştan endişe duyduklarını söyledi.

Joslin ve Vella, NSO’nun çalışmasına rağmen, trafik kazalarının en acil nedenlerini özellikle vurgulayan verileri toplamak için diğer kuruluşların daha fazla çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz