23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

THY Uçağında 1.4 Milyon Euro Bulunan Bavul Olayı: Yolcu Tutuklandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Almanya’nın Münih kentinden İstanbul’a sefer yapan uçağında, içinde 1.4 milyon euro bulunan bir bavul güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi. Bavulu check-in işlemi sırasında veren ve uçağa binen İran kökenli 44 yaşındaki Alman vatandaşı, polis tarafından uçaktan indirilerek tutuklandı.

Olay, 27 Aralık tarihinde gerçekleşirken, bavulun röntgen kontrolü sırasında içinde büyük miktarda para olduğu fark edildi. Gümrük ekipleri tarafından açılan bavulda, çoğunluğu 50, 100 ve 200 euro’luk banknotlardan oluşan 1.4 milyon euroya el konuldu. Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ayrılırken 10 bin 250 euro’dan fazla nakit para taşımanın beyan edilmesi gerektiği ve kaynağının kanıtlanması zorunluluğu bulunuyor.

Şüpheli, kara para aklama şüphesiyle gözaltına alındıktan sonra savcılığın talebi üzerine mahkemeye çıkarıldı ve Landshut mahkemesince tutuklama kararı verildi. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise nakit para ve bir para sayma cihazına daha el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ele geçirilen paranın Adalet Fonu yararına kullanılacağı açıklandı. Bu durum, uluslararası seyahatlerde yüksek miktarda nakit para taşımanın ve bu paranın kaynağını kanıtlama zorunluluğunun önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Sözcü

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz