16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Threads Türkiye’de Geçici Olarak Hizmet Vermeyi Durdurdu

Twitter’a rakip olarak lanse edilen ve Türkiye’de büyük ilgi gören Threads, Rekabet Kurulu’nun aldığı bir karar doğrultusunda 29 Nisan 2024’ten itibaren Türkiye’de kullanılamayacak.

Meta tarafından geliştirilen ve Instagram ile entegrasyonu ile öne çıkan Threads, Türkiye’de faaliyet gösteren ilk ve tek mikroblog platformu olma özelliğini taşıyordu.

Rekabet Kurulu’nun Kararı Etken Oldu

Geçtiğimiz haftalarda Rekabet Kurulu tarafından Meta’ya (Instagram, Facebook ve Threads’in çatı kuruluşu) geçici tedbir kararı alınmıştı. Kararda, Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi gerektiği belirtilmişti.

Threads Ekibi: “Yakında Geri Dönmeyi Umuyoruz”

Threads ekibinden yapılan açıklamada, platformun Türkiye’de artık kullanılamayacağı ve kullanıcıların 29 Nisan’a kadar profillerini devre dışı bırakabilecekleri ve bilgilerini indirebilecekleri ifade edildi. Ekip, Threads topluluğunu değerli bulduklarını ve yakında geri dönmeyi umduklarını da belirtti.

Sosyal Medyada Tepkiler

Threads’in Türkiye’de faaliyetlerini durdurması, sosyal medyada geniş yankı buldu. Birçok kullanıcı, platformun kapanmasına üzüntülerini dile getirirken, bazı kullanıcılar da Rekabet Kurulu’nun kararını desteklediklerini belirttiler.

Kaynak: Habertürk

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz