16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

The Queen’s Gambit Academy: Malta’nın kız çocukları için açılan satranç akademisi

6 Aralık 2020 / Malta

The Queen’s Gambit Academy, İngiltere doğumlu satranç ustası Charlie Storey tarafından Malta’daki kız çocukları için çevrimiçi satranç akademisi olarak kuruldu.

Netflix’in ünlü dizisinin yarattığı etkiden esinlenerek bu okulu açmaya karar veren Storey, adadaki kız çocuklarına erkek egemen oyun dünyasında daha fazla şans vermek amacıyla akademiyi kurduğunu belirtti.

Akademide eğitim verenler; akademiyi kuran satranç ustası Charlie Storey ve ünlü satranç Grandmaster’ı ( büyük usta) Adrian Mihalcisin, 16 yaş altındaki kız çocuklarını eğitmeyi amaçlıyor.

Dizinin ana karakteri Beth Harmon’ın kullandığı görselleştirme tekniğine benzer olarak akademide de kör bot adında bir araçla gözler kapalı bir şekilde öğrencileri eğitmelerini sağlayan eğitim ekipmanı bulunuyor. Storey “Satranç tahtası bir savaş gemisi gibidir. Bir dil gibidir. Nasıl görselleştireceğinizi öğrenmek becerilerinizi geliştirmenin harika bir yoludur.” açıklamasını yaptı.

Akademide ayrıca erkekler içinde eğitimler bulunuyor.

Akademinin yıllık ücretleri haftalık 3€ veya veya herhangi bir zamanda iptal etme seçeneğiyle ayda 20€  olarak açıklandı.

Kaynak: Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz