15.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Tarxien Sokaklarında Irkçı Notlar: “Pakistanlılar Defolun”!

Gün geçmiyor ki ırkçılıkla ilgili yeni bir olay yaşanmasın. İtalyan uyruklu Giulia Munafó, rutin sabah işe gidişi sırasında Tarxien sokaklarında karşılaştığı manzara karşısında şoke oldu.

Munafó, yerel haber sitesine yaptığı açıklamada, “Irkçılığa karşıyım ve bu yüzden bu fotoğrafları sizinle paylaşmak istedim” dedi. Munafó’nun çektiği fotoğraflarda, “Hintli İstemiyoruz” ve “Pakistanlılar Defolun” gibi nefret söylemi içeren ifadelerin yazılı olduğu karton parçaları görülüyor. Bu notların kaldırımda ve pencere pervazına gelişigüzel bırakıldığı belirtildi.

Munafó, özellikle “Pakistanlılar Defolun” yazısının cadde boyunca üç ayrı yerde tekrarlandığını ifade etti. Yaşanan olay, Ocak ayında benzer bir olayı Birgu’daki bir otobüs durağında yaşanan olaydan sonra yeniden gündeme geldi. Olayda, durağın bankına “Hindistan Kokuyor” ve “Hindistan Defolun” yazılı ırkçı ifadeler karalanmıştı.

Munafó, konuyla ilgili olarak, “Başka bir ülkeye göç etmeyi tercih eden herkes, şüphesiz fedakarlıklar ve zorluklarla karşılaşıyor” dedi. Açıklamasına şöyle devam etti: “Bu nedenle, aceleci yargılarda bulunmadan veya düşüncesizce sözler sarf etmeden önce durumu tamamen anlamak ve ister Pakistanlı, ister Hintli, ister başka bir ülkeden olsun, göçmenlerin yaşam deneyimlerini ve Malta gibi yeni bir yeri ne kadar ev olarak gördüklerini hesaba katmak önemlidir.”

Malta yetkilileri, son yıllarda artan ırkçı söylem ve olaylarla mücadele etmek için harekete geçme sözü verdi. Ancak bu tür olayların tekrar tekrar yaşanması, ülkenin kapsayıcılık ve hoşgörü değerlerine gölge düşürdüğünü ortaya koyuyor.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz