15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Tarım arazisine spor köyü inşası talebine itirazlar geldi

21 Nisan 2022

Ta’ Qali’de 207 bin metrekarelik tarım arazisine yapılmak istenen spor köyü için imar talebine karşı 400’ün üzerinde itiraz geldi. Aynı bölge için 2019’da istenen izin talebi başvuranın isteği ile geri çekilmişti.

Ta’Qali’de bulunan 207 bin metrekarelik tarım arazisi üzerine çok amaçlı spor köyü yapılması için imar izni başvurusu yapıldı. Akdeniz Çiçek Ürünleri Ltd. şirketi adına Michael Spiteri imar izni başvurusunda bulundu.

Başvuruda arazi üzerine bir tam boy rugby sahası, antreman sahası, iki tam boy futbol sahası, yarım boy yoğun antreman sahası, bir sprint pisti, beş tenis kortu, bir tenis gösteri kortu, dört paddle tenis kortu, kapalı spor kompleksi, futbol, rugby ve tenis kulübü, spor rehabilitasyon kliniği, spor oteli, ticari alan ve yer altı yer üstü otopark alanlarının yapımı için izin istendi.

Kültürel Miras Müfettişliği, iznin bitişik planlanmış mülk ve arazide hayatta kalan herhangi bir arkeolojik özellik üzerinde ne gibi bir etkisi olabileceği konusunda “endişesini” dile getirmişti.

Aktivist sivil toplum kuruluşlarından Moviment Graffiti’nin başvuruya karşı itiraz etmek üzere örnek itiraz başvurusu hazırlaması ile imar izni talebine karşı kısa sürede 400’den itiraz geldi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz