16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Tam koruma için iki doz şart

11 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Robert Koch Enstitüsü (RKI), Almanya’da iki doz aşını olan yaklaşık 25 milyon kişiden 3 bin 806’sının koronavirüse yakalandığını açıkladı.

İlk aşıların özellikle Delta varyantlı virüse karşı beklenen antikoru üretmediğine ve koruyucu etkiyi göstermediğine işaret eden sağlık uzmanları, tam bağışıklık kazanabilmek için ikinci dozun da gerekli olduğu bilgisini verdi. Diğer yandan sadece çifte aşı olmuş kişilere verilen özellikle sınırlar ötesi seyahatlerde istenen dijital aşı sertifikasının bundan böyle hastalığa yakalanıp atlatanlar için de düzenleneceği duyuruldu. Koronavirüsü atlatanlar sadece tek aşı oldukları için eczanelerden verilen sertifika temininde sorunlar yaşanıyordu. Yeni düzenlemeyle sorunun ortadan kalkacağı ifade edildi.

İSPANYA TEKRAR RİSKLİ BÖLGE

Seyahat uyarılarında yeni düzenlemeye giden federal hükümetin Alman tatilcilerin ilk tercihleri arasında bulunan İspanya’yı yeniden riskli bölgeler arasına alacağı duyuruldu. Özellikle Delta varyantlı virüsün Portekiz’den sonra İspanya’ya bağlı adalarla birlikte aşırı yayılma tehlikesi gösterdiği vurgulanarak bu hafta sonundan itibaren riskli bölge ilan edileceği ifade edildi.

Kaynak Hürriyet

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz