13.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Tallinja On Demand: Taksi konforunda toplu taşıma, üstelik ucuz!

5 Eylül 2021 / Malta

Birkaç yıl önce İstanbul’da viral olan Bahattin ismindeki kent sakininin videosunu hatırlıyor musunuz? Kendisine piyangodan büyük ikramiye çıkarsa, büyük hayalinin kendine ait bir metrobüs almak olduğunu söyleyip hem güldürmüş, hem de düşündürmüştü. Zira İstanbullu Bahattin Bey son beş yıldır Metrobüs’de neredeyse hiç oturarak yolculuk edememişti.

Toplu taşıma söz konusu olduğunda dünya metropollerinde durum birbirinden pek farksız değil. Malta’daki toplu taşımayı da bundan istisna tutamayız.

Taksi şirketlerinin sayıca fazlalığı yolcular lehine rekabeti kızıştırıp, fiyatları bir nebze düşürse de her zaman bu opsiyonu kullanmak çalışanlar için söz konusu değil!

Neyse ki Malta’daki kamuya ait otobüs şirketi Tallinja hem ucuz, hem de taksi konforundan ödün vermeyeceğimiz bir hizmet sunuyor: Tallinja On Demand!

Bir otobüs düşünün ki sizi evinize en yakın noktadan alıyor, koltuğunuz önceden tahsis edilmiş, gideceğiniz yere en yakın noktada iniyorsunuz! Üstelik ücreti de otobüs ücreti ile aynı, sadece 2 Euro! Eğer yolculuğu tek başınıza değil bir arkadaşınız ile yapıyorsanız ek yolcu için ise sadece 1 Euro ödüyorsunuz.

Tallinja kart ve kredi kartı ile ödeme yapabileceğiniz On Demand servisinde rezervasyon işlemini Tallinja isimli uygulamayı telefonunuza kurarak yapabilirsiniz.

On Demand için tahsis edilen araçlar 16 kişilik, engelli dostu araçlarda soğutma ve ısıtma sistemi, koltukların yanında USB şarj girişleri dahi var.

Sabah saat 05:00’de başlayan On Demand servisi geceyarısına dek devam ediyor.

TD Plus new zone

Tallinja On Demand servisi Valletta – Pembroke arasında, şu bölgeleri de içerecek şekilde çalışıyor: St. Julian’s, Swieqi, San Ġwann, Sliema, Msida, Pieta’ ve Floriana

Tallinja On Demand otobüslerine binebileceğiniz durakların listesi için lütfen tıklayınız.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz