25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Ta’ Qali Milli Parkı’nda 16 Milyon Euroluk Konser Alanı Açıldı!

Malta Başbakanı Robert Abela, Cuma akşamı Ta’ Qali Milli Parkı’ndaki yepyeni konser alanının açılışını gerçekleştirdi.

Daha önce beton fabrikası ve yasadışı çöplüğe ev sahipliği yapan alan, parkın genişletilmesiyle hayata geçirildi.

Konser alanı için planlar ilk olarak 2019 yılında kamuoyuyla paylaşılmış, 2020’de ise ihaleye çıkılmıştı. Yılın ilerleyen dönemlerinde ise Take That grubunun iki konsere bu mekânda ev sahipliği yapması bekleniyor.

Açılışı duyuran hükümet yetkilileri, mekanı aileler için daha fazla yeşil ve açık alan sağlama konusundaki bağlılığın bir kanıtı olarak nitelendirdi.

Başbakan Abela açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün burada kolaylıkla yeni bir fabrika açılışı yapabilirdik. Ancak ekonomik sektöre yatırım yapmak elbette önemliyken, insanların hayatlarını iyileştiren bu tür projelere yatırım yapmak da aynı derecede önemlidir.” dedi.

16 milyon euroluk proje, hükümetin Ta’ Qali’de yeşil alanların yenilenmesini genişletmek için üstlendiği girişimlerden yalnızca biri.

Altyapı Bakanı Chris Bonett ise bu tür projelerin hükümetin yaşam kalitesini artırmak için proaktif bir şekilde çalıştığının göstergesi olduğunu belirtti.

Bonett, “Bu proje, sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığımızın yanı sıra kolektif geleceğimizin yenilikçilik, sorumluluk ve kapsayıcılık ilkelerine dayandırılacağını garanti altına alıyor.” dedi ve ekledi: “Bu, ilerlemeye ve toplumu iyileştirmeye kendini adamış bir hükümetin kanıtıdır.”

Açılış töreninde ayrıca Parlamento Sekreteri Omar Farrugia ve Ta’ Qali Milli Parkı CEO’su Jason Micallef de hazır bulundu.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz