23.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Suudi Arabistan hac ve umre için Türkçe rehber hazırladı!

12 Aralık 2022

Suudi Arabistan’da Türk ziyaretçilerin hac ve umreyle ilgili tüm detaylara kolaylıkla ulaşmaları için Türkçe olarak hazırlanan elektronik uygulama hizmete girdi.

Suudi ArabistanHac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İstanbul’daki bir otelde ortak basın toplantısı düzenledi. Rabia, “Bu ziyaret aynı zamanda iki ülkenin hükümetleri arasındaki stratejik tarihi ilişkileri, çeşitli alanlarda ortak çıkarlara hizmet edecek şekilde işbirliğiyle geliştirmeyi hedefliyor.” dedi.

Türkiye’den hava yolları firmalarıyla Suudi Arabistan’a umre ziyaretleri ve ulaşım kolaylığı sağlama konusunu ele alacaklarını dile getiren Rabia ayrıca umre vizesini 30 günden 90 güne çıkardıklarını belirterek, “Bu umre vizesi sadece Mekke ve Medine’yle sınırlı kalmayacak, isteyenler Suudi Arabistan’da diledikleri yere gidilebilecek” dedi.

Geçen yıl Türkiye’den 37 binden fazla kişinin hac ibadetini yerine getirdiğini belirten Rabia, Türk ziyaretçilerin hac ve umreyle ilgili tüm detaylara kolaylıkla ulaşmaları için Türkçe olarak hazırlanan elektronik uygulamayı da bugün akşam (12 Aralık 2022) itibaren hizmete açacaklarını kaydetti.

Star

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz