21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Şubat ayı enflasyonu yüzde 4.22 oldu

24 Mart 2022

Malta’da Şubat ayı perakende fiyat endeksi yüzde 4.22 artış gösterdi. Bir önceki yıl Şubat ayı enflasyonu yüzde 0.19 olmuştu.

2022 Ocak ayında açıklanan enflasyondaki yüzde 3.8’lik artışın ardından Şubat ayında da gıda fiyatlarında yaşanan yükselişin etkisiyle enflasyon yükselmeye devam etti.

Malta Ulusal İstatistik Ofisi, perakende fiyat artışının Şubat ayında yüzde 4.22 kaydedildiğini açıkladı.

Yükselen gıda ve restoran fiyatları, Şubat ayı artışını etkileyen en büyük faktör oldu ve sepet içinde yüzde 1,72 puanlık bir artışa katkıda bulundu.

Şubat ayında enflasyondaki en büyük artış yüzde 9,25 ile konutta kaydedildi. Bir aylık bu dik artışa rağmen, sepette yer alan hesaplamasında ağırlık gıdada oluduğu için konut, enflasyon üzerindeki genel etkisinde gıdanın altında yer alıyor.

Şubat ayında yaşanan yükselişe rağmen Malta’nın enflasyon oranı AB’deki birçok ülkeye göre düşük kalıyor. Eurostat’a göre, Euro Bölgesi enflasyonu Şubat ayında yüzde 5.9 oldu.

Malta’nın enflasyonu, AB genelinde enflasyona en önemli katkıyı sağlayan enerji fiyatlarının sübvanse edilmesi nedeniyle hükümet tarafından kontrol altında tutuluyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz