16.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

St. Patrick’s Günü Kutlamaları Sonrası 15 Ton Atık Dört Saatte Temizlendi!

Malta Turizm Bakanlığı ve Temizlik ve Bakım Dairesi, St. Julian’s’da düzenlenen St. Patrick’s Günü kutlamalarının ardından gerçekleştirilen hızlı ve etkin temizlik operasyonuyla takdiri hak etti.

Temizlik ve Bakım Dairesi ekipleri, 22 personelle yoğun bir çalışma yürüterek kutlamaların sona erdiği sabahın erken saatlerinde sadece dört saat içerisinde yaklaşık 15 ton atığı temizlemeyi başardı.

Operasyon kapsamında, Paceville, St. George Yolu ve çevre kıyı şeridini kapsayan geniş bir alan temizlendi. Temizlik faaliyetlerinde iki adet çöp kamyonu, yüksek basınçlı bir yol yıkama aracı, bir su tankeri, üç adet damperli kamyon ve iki adet elektrikli süpürme makinesi kullanıldı.

Turizm ve Halk Temizliği Bakanı Clayton Bartolo, Kamu Temizliği Parlamento Sekreteri Glenn Bedingfield ve Temizlik ve Bakım Dairesi Genel Müdürü Ramon Deguara, sabahın erken saatlerinde bölgeyi ziyaret ederek operasyonu yerinde incelediler.

Bakan Bartolo, yaptığı açıklamada Temizlik ve Bakım Dairesi’nin teknolojik ve çevresel donanıma yapılan yatırımlar sayesinde bu tür etkinliklerin ardından hızlı ve etkin bir şekilde temizlik gerçekleştirebildiğini belirtti. St. Julian’s ve Paceville’daki kutlamalara binlerce Maltalı, Gözütçülü ve turistin katıldığına dikkat çeken Bartolo, Turizm Bakanlığı olarak gelecekte turizm ile halk temizliğinin uyumlu bir şekilde yürütülmesi için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kamu Temizliği Parlamento Sekreteri Bedingfield ise Temizlik ve Bakım Dairesi çalışanlarının özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “Ekiplerimizin dört saat gibi kısa bir sürede bölgeyi temizlemesi sayesinde, bugün St. Julian’s sokaklarında kutlamaların izine bile rastlanamayacak. Ancak etkinlik sonrası temizlik çalışmaları kadar önemli olan bir diğer husus da, kutlamalara katılan herkesin ülkemize sahip çıkması için bize yardım etmesidir” dedi.

Temizlik ve Bakım Dairesi Genel Müdürü Deguara ise temizlik operasyonunun bu kadar kısa sürede tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Deguara, başarının anahtarının hem çalışanların mükemmel performansında hem de son dönemde yapılan yatırımların koordinasyonlu kullanımında olduğunu ifade etti.

Kaynak: Independent.com.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz