18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

St. Julians Belediye Meclisi, 44 Bin Euro ceza ödemeye mahkum edildi

St. Julians Belediye Meclisi, 9 Ocak 2019 tarihinde meydana gelen bir olaydan sorumlu tutularak, 44.000 Euro tazminat ödemeye mahkum edildi.

Olay, Triq Elia Zammit’deki kötü durumdaki bir kaldırımda yürüyen bir adamın düşüp sağ bacağını kırdığı bir durumdu. Adam, kaldırımın belediyenin ihmali nedeniyle bakımsız ve yaya güvenliğine uygun olmadığına dair bir iddiada bulundu. Ayrıca, kalıcı bir sakatlık yaşadığını ve işe geri dönemediğini söyledi.

Davacı, işten çıkış yapmış ve Elia Caddesi boyunca yürürken yere düşmüştü. Bir görgü tanığı, davacının yürüdüğü kaldırımın kötü durumda olduğunu hemen fark ettiklerini ve kaldırımın bir kısmının büyük bir delik oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, tanık, cadde asfaltında başka büyük bir uzun delik fark ettiklerini de belirtti.

Yaya uyarıları olmadığını ve sokak lambalarının kötü aydınlatıldığını belirten tanık ifadelerinin ardından, mahkemede kaldırımın kötü durumunun “açık ve belli” olduğu belirtildi.

Mahkemede, söz konusu yolun St. Julians Belediye Meclisi’nin sorumluluğunda olduğu, bu nedenle bakımından, korunmasından ve iyi durumda olmasından sorumlu olduğu doğrulandı. Bir yerel hükümet temsilcisi mahkemede tanıklık ederek, yerel konseyin yolları yeniden inşa etmekten sorumlu olmadığını, ancak kaldırımın gerekli bakım işlerinin yerel konsey tarafından yapılması gerektiğini ifade etti.

Mahkeme, yerel konseyin yol izleme ve kaldırım tamir etme konusunda yeterli finansmana sahip olmadığını anladığını, ancak Paceville’in yoğun bir eğlence bölgesi olduğunu ve bu sokakta birkaç olay meydana geldiğini vurguladı. Ancak mahkeme, konseyin inşaat çalışmalarının farkında olmasından dolayı yolun daha yakından izlenmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme, “Mahkeme, konseyin çalışmaları gerçekleştirmek için yeterli miktarda fon bulunmadığı konusunda anlayış gösterirken, bu deliği kapatmak için metal levhalar yerleştirmek gibi zamanında hareket etmesi gerektiğini belirtti. Mahkeme, yerleşim yerinin yoğun ve yoğun bir şekilde ticarileştiğini anlıyor. Ancak, konseyin fon eksikliğinden dolayı davacıya sabırlı olmasını söyleyemez.” dedi.

Bir mahkeme uzmanı, davacının %8 kalıcı sakatlık yaşadığını hesapladı. Tazminatı hesaplarken, uzman, başka bir ameliyatla yaklaşık %5’e kadar daha azaltılabileceğini belirtti. Ancak bu ameliyatın maliyeti en az 3.000 Euro’dur.

Tazminatı hesaplarken, Hakim Tony Abela’nın başkanlık ettiği Mahkeme, yerel konseyi olaydan tamamen sorumlu tutarak davacıya 44.350 Euro tazminat ödemesine karar verdi. Mapfre Middlesea plc, davaya müdahil olarak katıldı.

 


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz