16.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Sosyal yardım için sahte evrak hazırlayan 17 kişi yakalandı!

7 Nisan 2023

Malta’da sosyal yardım almak için iki nöroloji uzmanının imzalarını taklit ederek sertifika hazırlayan 17 kişi dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Suçlarını kabul eden beş kişi çeşitli cezalar alırken diğerleri haklarında açılan davaların sonuçlanması bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Departmanı yetkililerinin geçen Eylül ayında şüpheli buldukları tıbbi sertifikalardan yola çıkarak gelişen soruşturmada tespit edilen dolandırıcılık işlemlerini Sosyal Politikalar Bakanlığı Ekonomik Suçlar Birimi bünyesindeki Polise iletti.

Sertifikaların aynı nörolojik danışman tarafından imzalanıp kaşelendiğinin anlaşılması, ayrıca ehliyet sahibi olmalarına rağmen sertifikalarda epilepsiden muzdarip olduklarını iddia ettikleri ortaya çıktı.

Polis soruşturma kapsamında görüştüğü nöroloji uzmanlarının sertifikaları imzalamadıklarını ayrıca iki yıldır hiç kaşe kullanmadıklarını söylemesi üzerine şüpheliler sorguya çekildi.

İmzaların sahte olmasının anlaşılması üzerine suçluların sosyal yardım almalarının engellendiğini ifade eden polis yetkilileri sertifikalarda tahrifat ve dolandırıcılıkla suçlanan şüphelilerin parayı iade ettikleri bir kısmının ise hala geri ödemesinin beklendiğini açıkladı.

Dolandırıcılıktan suçlu bulunanlar arasında Valletta’da yaşayan 60 yaşında bir kadın ve her ikisi de işsiz olan 61 yaşındaki Qormili bir kadın 13 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yine Qormi’den 40 yaşında bir adam suçunu kabul ettikten sonra bir yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezası iki yıl ertelendi.

Sosyal yardıma hak kazanmadığı halde yaklaşık 2 bin 900 Euro alan bir başka erkek sanık ise iki yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezası dört yıl ertelendi

Geçen yıl ağır iş göremezlik ödeneği miktarı, her 4 haftada bir ödenen haftalık 109 Euro tutarında gerçekleşmişti.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz