14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Son şampiyon Fransa finalde Arjantin’in rakibi oldu!

15 Aralık 2022

Dünya Kupası’nda ikinci finalist Fas’ı 2-0 yenen Fransa oldu. Afrika kıtasından ilk kez yarı finale kalma başarısın gösteren ülke olan Fas yenilgi ile üçüncülük için Hırvatistan ile karşılaşacak. Dünya kupasının son şampiyonu Fransa kupa için Arjantin ile mücadele edecek.

Dünya Kupası’nda finalistler belli oldu. Hırvatistan’ı eleyen Arjantin’in finaldeki rakibi Fas’ı 2-0 ile geçen son şampiyon Fransa oldu.

Fransa tarihinde ilk kez yarı final yaşayan Fas karşısında maçın henüz 5’inci dakikasında bulduğu gol ile öne geçti. Fransa maçına kadar kupada sadece tek golü kalesinde gören Fas, yediği erken gol ile istediği oyununu kuramadı.

Fransa öne geçmenin avantajıyla oyuna hakim olurken Fas’ın zaman zaman etkili olan ataklarında ise kaleci Lloris başarılıydı.

İlk yarısı 1-0 Fransa’nın üstünlüğü ile geçen maçın ikinci yarısında da beraberlik için çabalayan Fas bunda başarılı olmazken 79’uncu dakikada Kolo Muani’nin ikinci golü atmasıyla sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

2018’in şampiyonu Fransa Arjantin ile kupa için final oynayacak Fas ise Hırvatistan ile üçüncülük için mücadele verecek.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz