14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Simyacı’nın Yazarı Yeni Kitabını Mete Gazoz’a Adadı

29 Eylül/İstanbul/Atilla Ün

Simyacı başta olmak üzere eserleri 170 ülkede 83 dilde yayınlanan, kitaplarının toplam satışı 320 milyonu aşan dünyaca ünlü Brezilyalı yazar Paulo Coelho yeni kitabı Okçunun Yolu’nu, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında altın madalya kazanan milli okçumuz Mete Gazoz’a adadığını açıkladı.

Yazar sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda, son kitabının Türkçe baskısını eline alarak, “Mete Gazoz, bu kitabı sana adıyorum. Senin gibi bir okçuluk dehasına kendi okçuluk eserimi sunuyorum.” dedi.

Daha önceki kitaplarında olduğu gibi bir arayış öyküsü olan “Okçu’nun Yolu”, ok ile anlam arayışını bir araya getiriyor. Romanda ülkesinin en iyi okçusu olan Tetsuya köyünde marangoz olarak hayatını sürdürürken bir gün uzak diyarlardan gelen bir okçu Tetsuya’ya meydan okur. Tetsuya bu meydan okumayı kabul ederek okçuluk felsefesini hem yabancı okçuya hem de köyün delikanlılarından birine aktarır. 21 Eylül’de raflarda yerini alan kitap için yazar “Yay, ok, hedef ve okçu aynı gelişim ve sınama mekanizmasının bütünleyici birer parçasıdır” diyor. 

Yazarın bu paylaşım üzerine Mete Gazoz da kendi sosyal medya hesabından ingilizce bir video paylaşarak, “Sevgili Paulo sizden böyle sözler duyduğuma gerçekten çok sevindim. Teşekkür ediyorum. Kitabı en kısa zamanda okuyacağım. En iyi dileklerimle.” diye yanıt verdi.

 

https://tr.euronews.com, https://www.ntv.com.tr,https://www.aa.com.tr

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz