19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Silahlı kuvvetler tarihinin en büyük devriye botu P71 hizmete girdi!

23 Mart 2023

Malta Silahlı Kuvvetleri son teknoloji ekipmanlarla donatılan denizde seyir için tasarlanmış tarihinin en büyük gemisi Patrol Boat P71 gemisini hizmete açtı. 53 milyon Euro maliyeti AB ile ortak finanse edilen gemi 75 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde.

Malta Silahlı Kuvvetleri, 53 milyon Euro’luk yatırımın ardından kolluk kuvvetleri tarihinin en büyük gemisini hizmete açtı. Denizde seyir için tasarlanmış son teknoloji ekipmanlarla donatılan Patrol Boat P71’in Malta Silahlı Kuvvetlerin beceri ve ihtiyaçlarına göre yapıldığını belirten İçişleri Bakanı Byron Camilleri bu alanda hükümetin yatırımlara devam edeceğini söyledi.

Devriye botunun denizde seyir için olduğu kadar hassas operasyonlar dahil gerekli görevler için son teknoloji ekipmanlarla donatıldığı, arka güverteye orduya ait en büyük model dahil olmak üzere bir helikopterin inebileceği ve altı adede kadar konteyner veya aracın yüklenebileceği belirtildi.

Gemide gelişmiş bir radar, haberleşme sistemi, 25 milimetrelik bir top, bir cephanelik biri doğrudan denizden çıkıp insanla birlikte giren iki adet dokuz metrelik bot bulunan 75 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğindeki P71, 20 deniz milinin üzerinde hızla hareket edebiliyor.

Silahlı Kuvvetlerin talep ettiği şartlara göre inşa edilen ilk gemi olduğunu belirten İçişleri Bakanı Byron Camilleri hükümetin, savunma alanındaki yatırımları sürdüreceğini söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz