17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Sık alınan güçlendirici doz bağışıklığı olumsuz etkileyebilir

20 Ocak 2022

Avrupa İlaç Ajansı sık sık Covid-19 güçlendirici dozların bağışıklık sisteminde olumsuz etkilere sahip olabileceğini belirterek ülkelerin girip aşılama planı gibi güçlendirici aşıyı soğuk mevsimi başlangıcına bağlaması gerektiğini söyledi.

Avrupa İlaç Ajansı, sık sık güçlendirici aşı olmanın bağışıklık tepkisini etkileyebilecek ve uzun vadede uygulanabilir olmayabilecek, görünmeyen olası olumsuz etkiler konusunda uyardı.

Ajans, “Bunun yerine ülkeler destek aşı programları arasında daha fazla zaman bırakmalı ve bunları grip aşılama stratejileri tarafından belirlenen planı izleyerek her yarım kürede soğuk mevsimin başlangıcına bağlamalı” dedi.

EMA biyolojik sağlık tehditleri ve aşılar stratejisi başkanı Marco Cavaleri, “Güçlendiriciler bir veya iki kez yapılabilir, ancak sürekli olarak tekrarlanması gerektiğini düşünebileceğimiz bir şey değil” dedi.

Sadece birkaç hafta önce, İsrail resmi olarak Covid-19 aşısının dördüncü dozunu, dolayısıyla ikinci doz güçlendirici aşının dağıtımını başlattı. Malta da yakın zamanda vatandaşlara takviye dozu uygulamaya başladı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz