15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Sigorta firmaları, elektrikli scooterlarla ilgili caydırıcı tedbirlerin acilen alınması çağrısında bulunuyor

27 Ağustos 2021-Çev. Sevim Bakar/Malta

Malta Sigorta Birliği Cuma günü, elektrikli scooterların karıştığı daha ciddi kazaları durdurmak için caydırıcı tedbirlerin acilen alınması çağrısında bulundu ve elektrikli scooter sürücülerinin ve diğer yol kullanıcılarının karşı karşıya olduğu “ölüm ve ciddi yaralanma riskinin artması” konusundaki endişelerini dile getirdi.

Dernek, uyarı işaretlerinin görmezden gelinmeye devam edilmesi halinde, daha fazla bilinç ve disiplinle kolayca önlenebilecek kazalarda, “daha ​​fazla insanın zarar göreceğini” ve daha fazla malın zarar göreceğini söyledi.

Dernek, üye sigorta şirketlerinin elektrikli scooterlarla çarpışmalarda sürücülerin veya yayaların yaralandığı ve araçların hasar gördüğü çok sayıda kaza kaydettiğini söyledi. Ayrıca, bu tür bir tazminatın maliyetinin, ödenen sigorta primlerine yansıdığı için tüm motorlu poliçe sahipleri tarafından üstlenildiğini de unutmamak gerektiğini ekledi.

Elektrikli scooterların trafikteki suistimalleri; yolun ortasında, ters yönde veya ana yollarda izin verilenden daha yüksek hızlarda kullanılması

Çözümü; etkili bir eğitim kampanyası, uygun bir uygulama ve tüm elektrikli scooter satıcılarına Transport Malta’ya kayıtlı olduklarından ve üçüncü şahıs sorumluluk risklerine karşı sigortalı olduklarından emin olmak için yasal bir yükümlülük getirilmesi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz