21.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Shakespeare’nin “As You Like It” Oyunu Mġarr, Malta’da Sahneleniyor

13-18 Haziran tarihleri arasında, ünlü yazar Shakespeare’nin unutulmaz oyunlarından biri olan “As You Like It” (Size Nasıl Geliyorsa) Mġarr, Malta’da sahne alıyor. İngilizce olarak sergilenecek olan oyun, tiyatroseverlere keyifli anlar yaşatmayı hedefliyor.

Oyunun başlama saati olan 20:30’a kadar, seyirciler kapılar açılmadan önce 20:00’de gelerek yerlerini alabilecekler. Her yaştan izleyici için uygun olan bu oyun, tiyatroseverlere unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

“As You Like It” oyununda rol alan oyuncular; Becky Camilleri, Gianni Selvaggi, Tina Rizzo, Sandie Von Brockdorff, Joseph Zammit, Philip Leone Ganado ve Nathan Brimmer ve oyunun yönetmenliğini ise Philip Leone Ganado üstleniyor. Bu muhteşem kadro, izleyicilere Shakespeare’in eşsiz eserini canlı performansla sunacak.

“Bütün dünya bir sahne ve tüm erkekler ve kadınlar sadece oyuncular…”

Oyunun konusu, Dük Frederick’in ağabeyinin yerini alması ve onu sürgüne göndermesiyle başlar. Başlangıçta Rosalind’in, kuzeni Celia ile birlikte kalmasına izin verse de güvensizlik sebebiyle onu da sürgün eder. Celia, Rosalind’i yalnız bırakmak istemediği için onunla birlikte ayrılır. Rosalind ve Celia’nın amacı, Rosalind’in babasını bulmaktır. Yolda korunmak için kılık değiştirerek bir çiftlik satın alırlar ve burada yeni bir yaşam kurarlar.

Oyunda ayrıca Orlando’nun hikayesi de Rosalind’in hikayesiyle paralel bir şekilde ilerler. Orlando’nun babası öldükten sonra ağabeyi Oliver, tüm varlığı ve gücü ele geçirir. Oliver, kardeşi Orlando’yu göz ardı eder ve ona yardım etmez. Bunun üzerine Orlando, kendini kanıtlamak için Dük Frederick’in yenilmez güreşçisi Charles’ı alt eder. Bu olay, Rosalind ve Celia’nın da dikkatini çeker ve Rosalind ile Orlando birbirlerine aşık olurlar. Ancak Dük Frederick, Orlando’yu dükalıktan kovar çünkü Orlando’nun babasını sevmez. Orlando, destekçisi Adam ile birlikte yola çıkar.

İki aşığın yolları Arden Ormanı’nda kesişir, ancak Rosalind erkek kılığına bürünmüştür. Bir süre bu sırrı saklayan Rosalind, oyunun sonunda Oliver’ın da dahil olmasıyla gerçek kimliğini açığa çıkarır ve aşıklar birleşir. Bu süreçte Oliver da Celia’ya aşık olur. Rosalind, babasıyla karşılaşmasıyla her şey düzene girer çünkü Dük Frederick, her şeyini kaybettikten sonra ağabeyine bırakıp manastıra çekilir.

Birbirinden eğlenceli yan hikayelerin de yer aldığı oyun, toplu bir mutlu sonla sona erer. Herkes istediği gibi sonuçlanır. Ancak, özellikle Oliver ve Dük Frederick’deki değişimlerin yüzeysel olarak ele alınması, oyunu diğer Shakespeare oyunlarına göre biraz zayıf bırakmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz