16.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Sendika “polis devriyesi” yerine “güvenlik kamerası” önerdi!

21 Haziran 2022

Malta Polis Memurları Sendikası Sliema gezinti yeri ve diğer yerlerin güvenliği için daha fazla polis bulundurmak yerine gerçek zamanlı izlenen güvenlik kameraları kurulmasını önerdi.

Son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarının ardından Malta polisinin sabah 5’ten gece yarısına kadar devriye gezeceği duyurusunun ardından açıklama yapan Polis Memurlar Sendikası olay yerinde daha fazla polis bulundurmak yerine güvenlik kameraları kurulmasını önerdi.

Polis Memurları Sendikası, Sliema sahilinin 6 km olduğuna küçük bir grup polis memurunun sadece ritimli bir yürüyüşle günün her saati tüm sahile hakim olamayacağına dikkat çekerek mevcut polis gücü düşünüldüğünde birçok memura zaten fazla mesai yaptırıldığı için  ‘kabul edilemez’ olduğunu belirtti.

Yerel konsey, Transport Malta ve LESA ile işbirliği içinde kurulacak bir CCTV sistemi çağrısında bulunan sendika, kontrol odasından gerçek zamanlı tam kapsama alanı sağlayan polisin yer ve zamana hakim olacağından herhangi bir olaya anında müdahale edebileceğini öne sürdü.

Sendika, güvenlik kameraları (CCTV) kurulumu ile sistemin polise daha fazla güvenlik ve aynı zamanda çok daha fazla memurun görev başında olmasından ucuza çalışacağını söyledi.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz