13.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img
spot_img

Scope Rating Malta’nın A+ notunu teyit etti!

25 Eylül 2022

Kredi derecelendirme kuruluşu Scope Rating, Malta’nın ülke ekonomisine ilişkin istikrarlı görünüşü A+ notunu teyit etti. Kuruluş Malta’nın önümüzdeki bir buçuk yılda karşılaşacağı risklerin iyi dengelenmiş olduğunu söyledi.

Scope Rating kredi derecelendirme kuruluşu Malta’nın A+ notunu teyit etti. Malta’nın ülke maliyesinin iyi ve ihtiyatlı yönetiminin A+ notunu doğrulayan faktörler olarak gösterdi.

Malta’nın bu yıl ortalama yüzde 4.8 gelecek yıl ise yüzde 3.5 büyüme beklentisi ile önümüzdeki dönem AB içinde en sağlım ve yüksek büyümeye ulaşacağını tahmin eden kuruluş ekonomistleri beklentilerle de A+ notunun teyit edildiğine dikkat çekti.

Malta’nın pandemi öncesinde e-oyun, finans ve turizm gibi ekonomik sektörlerdeki reformların yardımı ile 2015-2019 arası yüzde 7.2 ile sağlam bir ekonomik büyüme yaşadığına dikkat çeken Scope Rating, ayrıca işgücü piyasasında üretkenlik artışına büyük katkı sağlayan yüksek vasıflı yabancı işçilerdeki artışı ve kadınlar işgücüne katılımında kayda değer bir başarı yakalandığının altı çizildi.

Ajans raporunda, Yolsuzluğa Karşı Daimi Komisyon ve sahtekarlık ve yolsuzluğa karşı strateji de dahil olmak üzere önemli reformların önümüzdeki yıllarda uygulanmasının beklendiği belirtildi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz