16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 19, 2024
spot_img
spot_img

Schengen vize süreci tamamen çevrimiçi olacak

19 Mayıs 2022

Avrupa Komisyonu, 2025 yılına kadar vize prosedürlerini “tamamen dijitalleştirme” hedefini duyurdu. Schengen vize süreci birkaç yıl içinde tamamen çevrimiçi hale gelecek.

Avrupa Komisyonu tarafından geçen hafta önerilen yeni dijital sistem, milyonlarca Avrupa ziyaretçisinin katlandığı zorlu vize sürecini dijital hale getirecek.

Avrupa Yaşam Tarzımızı Teşvikten Sorumlu Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, “Schengen bölgesinin artık tek bir bölge olarak ilerlemesi hayati önem taşıyor” dedi.

Vize sürecinin tamamen dijitalleşmesiyle başvuru sahipleri, tek bir çevrimiçi AB platformu üzerinden vize başvurusunda bulunabilecek ve vize için ödeme yapabilecektir.

Platform, bir başvuruyu incelemekten hangi Schengen ülkesinin sorumlu olduğunu otomatik olarak belirleyecektir. İlk kez başvuranlar, biyometrik tanımlayıcıların toplanması için yine de bir konsolosluğu ziyaret etmek zorunda kalacaklar.

AB’ye Schengen vizesi ile gelenlerin yarısı vize başvurusunu külfetli buluyor, üçte biri vize almak için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalıyor. Önerinin Avrupa Parlamentosu ve Konseyi tarafından onaylanması ile süreç tamamen dijital olacak.

Schengen vizesi, gezginlerin 180 günlük bir süre içinde 90 güne kadar 26 Avrupa ülkesinde turizm veya iş amaçlı kalmalarına izin verir.

Seyahat alanı çoğu AB ülkesinin yanı sıra Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn’ı kapsar. AB ülkeleri Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, İrlanda ve Romanya hariçtir.

Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz