17.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Santa Lucija’da beş kat inşaata karşı 1065 itiraz dilekçesi verildi!

20 Eylül 2022

Santa Lucija’da yeşil alana yapılmak istenen beş katlı 1.273 metrekarelik alana yapılmak istenen bina inşaat planına karşı şehrin 1065’ten fazla sakini Planlama Otoritesi’ne itiraz etti.

Santa Luċija sakinleri, şehrin yeşil ciğerlerinde inşaat devi Anton Camilleri ‘Tal-Franċiż tarafından yapılmak isteen gelişmeye karşı itirazlarını yükseltti.

Yeşil alanı olduğu yere 36 daire, beş dubleks, yedi çatı katı ve 75 garajdan oluşan beş katlı, 1.273 metrekarelik bina inşaatı başvurusu yapıldı. İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Daniel Micallef’e ait olan X,Y,Z mimarları tarafından tasarlanan plana bölge sakinleri topladıkları 1065 imza ile itiraz etti.

Aktivist grup Moviment Graffitti, “Sakinlerin sıkı çalışması ve cesareti karşısında şaşkına döndük” dedi. 

Grup açıklamasında “Kısa sürede 1000’den fazla itirazın gelmesi gelişmenin ne kadar olumsuz olduğunu gösteriyor. Planlama Otoritesinin Santa Luċija sakinlerinden gelen bu yüksek sesli alarm zilini dinleyeceğini umuyoruz.”

Söz konusu inşa planı yeşil alan endişelerinin ötesinde, planlanan yerin bir yamaçta yer alması ve beş katlı yapının dört cephede de yükseklik sınırlamasını aştığı belirtildi.

İki yıl önce şu an planlanan yerin sadece birkaç metre uzaklıkta bulunan benzer bir teklif, benzer ihlaller nedeniyle reddedilmişti.

Bina inşa planına karşı itiraz etmek isteyenler 22 Eylül Perşembe gününe kadar PA/05152/22 konu satırı ile [email protected] adresine posta gönderebilir.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz