20.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Sanat Bakanlığı, festival dernekleri için yeni bir yardım programı başlattı

25 Mayıs 2021

Malta Sanat Bakanı, pandemiden dolayı mali açıdan sıkıntı yaşayan festival derneklerini finanse etmek için yeni bir program başlattı

Malta Ulusal Miras, Sanat ve Yerel Yönetim Bakanı José Herrera, bu zor zamanlarda sektörü daha dayanıklı hale getirmek için, festival derneklerine mali olarak yardım etmek adına yeni bir program başlattıklarını açıkladı.

Herrera, Malta kültürünün temel taşlarından birini korumak için bu derneklere 150.000 Euro’ya kadar para verileceğini belirtti.

Bu programa dahil olacak projeler arasında afiş ve fisto ışıklarının tasarlanması ve imalatı, festivallerde sokakları süsleyen sanatsal dekorasyonların tasarlanması ve dini heykellerin finansmanı da yer alacak.

Herrera, “Festivaller, Malta halkının kalbindedir. Ülkemizin yapı taşlarından oldukları için sanatımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Herrera, bu şekilde programın sadece festival organizasyonlarına değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal sektörde çalışanlara da yardımcı olacağını söyledi.

Bu yaz, festival derneklerinin programdan yararlandığı ikinci yıl ve pandemi nedeniyle köy festivallerinin iptal edildiği ikinci yaz olacak. Bu nedenle, ziyafet, kültürel ve sosyal dernekler, endüstrilerini devam ettirmek için şimdiye kadar 300.000 Euro’dan kadar destek aldılar.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz