17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Sanal gerçeklikle gerçek tarım deneyimleri sergilendi

24 Mayıs 2022

Malta Sanat, Bilim ve Teknolojisi Koleji öğrencileri AgriFair 2022’ye katılan ziyaretçilere sanal gerçeklik kullanımı yoluyla gerçek hayattaki tarla ve çiftlik deneyimlerini sergiledi.

Malta Sanat, Bilim ve Teknoloji Koleji (MCAST), geçtiğimiz hafta sonu Malta Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen AgriFair 2022’ye katıldı.

MCAST’ın Tarım, Su ve Hayvan Bilimleri Merkezi’nden öğrenciler çalışmalarını sergilediler ve ziyaretçilere anlattılar. Taze tarım ürünleri yetiştirmekle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan öğrenciler ziyaretçilere, arıcılık ve bal yapımı hakkında bir gösteri yaptı.

CAAS müdür yardımcısı Malcolm Borg, “Bu girişim, MCAST öğrencilerine çalışmalarını sergileme ve ziyaretçilere tarım sektörünün tüm toplum için önemini açıklama şansı verdi” dedi.

CAAS ve MCAST’ın Uygulamalı Araştırma ve Yenilik Merkezi’nden üyeler, sanal gerçeklik kullanımı yoluyla ziyaretçilere tarla ve çiftlik deneyimini sergilemek için son teknoloji bir teknolojik sistem oluşturdu.

Tamamlanması iki ay süren projede, farklı bölgelerde gerçek hayattaki tarımsal deneyimlerin yakalanarak bu deneyimler kullanıcılar için teknolojik olarak uyarlandı.

Sanal gerçeklik aracılığıyla tarım ve çiftçilik deneyimlerinin uyarlanmasıyla sunulan gösteri ilgi çekici bir deneyim yaratırken gelecekte bu teknoloji, öğrencilerin bilgiyi daha iyi kavramasını sağlamak için derslerde kullanılması planlanıyor.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz