18.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Eğitim Bakanı sınıflarda maske takma zorunluluğunun sağlık yetkililerinin onayından sonra kaldırılacağını duyurdu

22 Eylül 2021

Eğitim Bakanı Justyne Caruana, “Sağlık yetkilileri, öğrencilerin artık sınıfta maske takmalarına gerek olmadığını bize bildirir bildirmez, bu yönergeyi uygulayacağız” dedi.

Caruana, “Bu önlemin öğrenciler için rahatsız edici ve uygunsuz olabileceğini anlıyor olsam da, bu direktiflerin ulusal çıkarlar doğrultusunda takip edilmesi gerektiğini anlamalıyız,” dedi.

The Malta Independent tarafından Çarşamba günü, hükümetin öğrencilerin sınıfta maske takmalarını ve en azından otururken maskelerini çıkarmalarına izin vermelerini gerektiren tedbiri gevşetmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorulan Bakan Caruana, “sağlık yetkilileri bize aksini söylemedikçe, direktiflere uymalıyız.”

Yaklaşık iki hafta sonra, Bakan Caruana, önümüzdeki hafta okullara dönüş için yeni açıklanan protokoller uyarınca, öğrencilerin aşı olup olmadıklarına bakılmaksızın sınıfta yüz maskeleri takmaya devam edeceklerini duyurdu.

O zamandan beri, ilkokul öğrencilerinin sınıfta otururken yüz maskelerini çıkarmalarına izin verilmesini isteyen bir imza kampanyası başlatıldı.

independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz