21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

“Rusya’ya yeni yaptırımlar AB’nin ikiyüzlülüğü olduğu açık”

09 Mayıs 2022

AB’nin Rusya’dan enerji ithalatını yasaklama girişimine karşı çıkan İrlandalı Milletvekili Clare Daly, yasağın Ukrayna halkına yardım etmeyeceği gibi AB vatandaşlarını yoksullaştıracağını belirtti. Daly, AB’yi Rusya’yı köşeye sıkıştırmak yerine barış aramaya çağırdı.

Avrupa Parlamentosu İrlandalı Milletvekili Clare Daly, Lovin Malta’ya verdiği röportajda AB ülkelerinin Rusya’dan enerji ithalatını tamamen  durdurmaya yönelik girişimlerine şiddetle karşı çıktı.

Yapılan yeni yaptırımların “AB’nin ikiyüzlülüğü olduğu açık” ifadelerini kullanan Daly, “Bir yandan Rusya’ya yönelik yaptırımları hızlandırıyormuş gibi yapıp aynı zamanda mecbur kaldığı için Rus gazını almaya devam ediyor” dedi.

Daly, “Avrupa ve Rusya ekonomileri iç içedir. Bağlantıyı kesmek kendimizi yoksullaştırmaktır. Rus doğalgaz ithalatının derhal durdurulmasını isteyenlerin iddia ettiği gibi, bunu yaparsak, Alman ekonomisini yüz binlerce iş kaybıyla mutlak bir felakete sürüklenir” şeklinde konuştu.

“Ve bunların hiçbiri tek bir Ukraynalıya yardım etmeyecek, bu tam bir çılgınlık” diyen İrlandalı milletvekili Daly, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’yı fethetmek, diğer Avrupa ülkelerini işgal etmek ve Sovyetler Birliği’ni yeniden inşa etmek istediği yönündeki önerileri reddederek AB’yi Rusya’yı köşeye sıkıştırmaya çalışmak yerine barış aramaya çağırdı.

Daly “Ne yazık ki AB, ‘Ukrayna’yı savun, Rusya’dan nefret et’ durumuna düşmesine izin verdi. Barışı sağlamalıyız ama bunu yapmıyoruz ve aktif olarak savaşı uzatıyoruz” sözleri ile AB’yi eleştirdi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz