15.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Rusya Ukrayna savaşının artırdığı maliyetler fiyata yansıyacak

29 Mart 2022

Rusya ve Ukrayna savaşının maliyetleri yüzde 400 artırdığını belirten Maltalı gıda üreticileri Ukrayna, Rusya, Bulgaristan ve Türkiye gibi tedarikçilerin stokları kendi tüketimleri için tutmalarından dolayı ihracatın durma noktasına geldiğini söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Malta’da da yerel gıda üreticileri, hammadde maliyetlerinin yüzde 400’e varan oranda artmasıyla birlikte Ukrayna savaşının acı etkisini yaşıyor. Üreticiler devam eden savaşın etkisiyle devam eden artışları karşılamaya devam edemeyeceklerini tüketicilere yansıtmak zorunda kalacaklarını söylüyor

Malta’da geniş bir gıda markası portföyüne sahip üretici ve ithalatçısı Strand Palace Agencies şirketi Genel Müdürü Steve Calleja , Ukrayna ve Rusya’nın başta buğday, mısır, kolza tohumu ayçiçeği tohumu ve ayçiçek yağı olmak üzere en büyük gıda ihracatçıları olduğunu hatırlattı.

Bazı ürünlerde fiyat artışlarının yüzde 400’ün üzerine çıktığını belirten Calleja fiyatların birkaç saat için geçerli olduğunu belirterek “”Fiyat artışlarını bugüne kadar sübvanse ettik ama artık yeniden değerlendirmemiz gereken bir aşamaya geliyor” diye uyardı.

Tedarikçilerin stokları evde kendi tüketimleri için tutuğunu ve ihracatın durduğunu belirten Calleja, Bu ülkeler arasında Ukrayna ve Rusya’nın yanı sıra Bulgaristan ve Türkiye’nin de yer aldığını söyledi.

Calleja, şirket olarak ithal hazır malların fiyatlarını artırmaktan başka seçenekleri olmadığını belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz