18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Rusya tüm turnuvalardan men edildi

01 Mart 2022

FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımı ve tüm Rusya kulüplerini turnuvalardan men etti. Rusya Dünya Kupası Playy Off maçlarını oynayamayacak Spartak Moskova da Avrupa Ligi’nden ihraç edildi ve son 16 rakibi RB Leipzig çeyrek finale çıkmış olacak.

FIFA Konseyi ve UEFA Yönetim Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada “UEFA ve FIFA, Rusya Milli Takımı ile kulüplerini yeni bir bilgilendirmeye kadar men etti” denildi.

Futbol dünyasının tamamen birleştiği vurgulanan açıklamada, “Ukrayna’da etkilenen tüm insanlarla tam bir dayanışma içindeyiz. Her iki başkan da Ukrayna’daki durumun önemli ölçüde ve hızla iyileşmesini, futbolun yeniden insanlar arasında birlik ve barış için bir aracı olmasını umuyor” ifadeleri kullanıldı.

UEFA, GAZPROM ile sponsorluğu bitirdi

UEFA, Rusya’nın en büyük şirketi ve dünyanın en fazla doğalgaz çıkaran kuruluşu GAZPROM ile olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırdı. Açıklamada “Karar derhal yürürlüğe girmiştir. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA milli takım müsabakaları ve UEFA EURO 2024 dahil olmak üzere mevcut tüm anlaşmaları kapsamaktadır” denildi.

Rus erkek takımının önümüzdeki ay Dünya Kupası play-off maçlarını oynamayacağı ve kadın takımının bu yaz Euro 2022 yarışmasından men edildiği anlamına geliyor.

Spartak Moskova da Avrupa Ligi’nden ihraç edildi ve son 16 rakibi RB Leipzig çeyrek finale çıkacak.

BBC

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz