26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Rus milyoner Shubarev’in 70 metrelik süper yatı Malta’da

05 Mart 2022

Malta vatandaşlığına sahip bir Rus milyoneri Maxim Shubarev’e ait 70 metrelik süper yatın Malta Büyük Liman’a gelmesiyle birlikte endişeler dile getirildi. Shubarev, AB ve ABD’nin yaptırım listesinde yer almıyor.

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası karşı karşıya kaldığı yaptırımlarla ilgili sadece devlet değil Rus oligarkları da karşı karşıya kaldı. ABD, yaptırımlarla Rus oligarklarının da takip edileceği ve lüks yatlarına el koyacağını açıklaması henüz yeniyken Malta Büyük Liman’a demirleyen süper yat endişe kaynağı oldu.

Rus milyonerlerinden Maxim Shubarev’e ait 70 metrelik süper yat Polaris, Cuma sabahında Malta’da ortaya çıktı.

İnşaat firması Setl Group’un sahibi Shubarev’in yatının net değeri 500 milyon Dolar. AB’nin Rus oligarklarına karşı hazırladığı yaptırım listesinde ismi yer almayan Shubarev’e ait süper yat Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola’nın “Rus süper yatlarının limanlarımıza girmesine” izin vermeyi bırakma çağrısından birkaç gün sonra gerçekleşti.

Malta hükümeti, ülkenin tartışmalı pasaport satış programıyla ilgili, Rusya ile olan bağları konusunda eleşitirilerin ardından Rusya ve Beyaz Rusya vatandaşları için programı askıya almıştı.

Shubarev’in 2018 yılında aynı zamanda dünyanın en büyük yatçılık sicillerinden birine sahip Malta’nın vatandaşlığını almıştı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz