23.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Ruhsat Başvurusu Yapmayan İnşaat Müteahhitlerine Faaliyet Durdurma

İnşaat ve İnşaat Kurumu (BCA), ruhsat başvurusunda bulunmayan müteahhitlerin 1 Kasım’dan itibaren faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini açıkladı.

BCA, yeni düzenlemelere göre, kazı, yıkım ve inşaat hizmetleri sunan müteahhitlerden 3.500’den fazla başvuru aldığını duyurdu.  Başvuru süreci devam ederken başvuruda bulunanlar çalışmalarına devam edebilecekler.

Ancak lisans başvurusu yapmayan ve faaliyetlerine devam eden müteahhitler 50.000 Euro’ya kadar para cezası ve altı aya kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacaklar. Durdurma emirlerine uymayanlar günde 5.000 Euro para cezasına çarptırılabilirler.

Temmuz ayında yayınlanan yeni kurallar gereği, müteahhitlerin Ekim ayı sonuna kadar lisans başvurusu yapmaları gerekiyordu. Ocak 2025’e kadar tüm inşaat müteahhitlerinin kazı, yıkım ve inşaat işleri için lisansa sahip olmaları gerekecek.

Ruhsat başvurusu yapmayan müteahhitler için 31 Mayıs’a kadar bir başvuru süresi verildi, ancak bu başvuruların değerlendirilmesi gerekli belgelerin sunulması durumunda en fazla 60 gün sürebilir.

BCA, 31 Ekim’e kadar başvuran müteahhitlere, lisanslarını 1 Ocak’a kadar alabilmeleri için gerekli belgeleri web sitesine yüklemeleri gerektiği konusunda bilgi verecek.

Kaynak:Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz