11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Prof. Dr. Uğur Şahin: “Yaz sonunda maskeler geri dönebilir”

27 Haziran 2022

Malta’da son haftalarda iki katına çıkan Covid-19 vakaları dikkati çekmeye devam ederken Biontech’in üreticisi Prof. Dr. Uğur Şahin “Yeni bir dalga kapıda, sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz” uyarısında bulundu.

Vehpi Koç Vakfı’nın bu yıl ilk kez verdiği “İnsanlığa üstün Hizmet Ödülü” Covid-19’a karşı aşı geliştiren bilim insanları Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e verildi.

Son üç senede milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan Covid-19 salgınının hafiflemesiyle maske dahil tüm kısıtlamalar birçok ülkede kaldırıldı. Malta’da kısıtlamaları kaldıran ülkeler arasında yer aldı.

Ancak son haftlarda Malta’da Covid-19 vakaları iki katına çıktı ayrıca istatistiklere göre 2022 yılının ilk altı ayında koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı geçen yılın tamamında yaşanan ölüm sayısını aştı.

Vehbi Koç Vakfı’nın “İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü”nü almak için İstanbul’da bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin,  “2020’de bana sorulduğunda, ‘Bu virüs en az 10 yıl bizimle olur.’ demiştim. Buna alışmak zorundayız. Buna karşı iki yol var. Bir tanesi aşıları benimsemek” dedi.

Yaz bitiminde yeniden maskelerin yeniden hayatımıza gireceğini söyleyen Şahin “Çok olaylı geçmeyecek bir sonbahar ve kışın bizi beklediğini söyleyebilirim. Ama şunu da belirtmek lazım ki yeni bir dalga da kapıda ve bu dalganın zararsız olacağına dair elimizde bir garanti yok o yüzden hazırlıklı olmakta yarar var” uyarısını yaptı.

Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz