9.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Prof. Dr. Özlem Türeci’den kansere karşı kişiye özel aşı müjdesi!

27 Haziran 2022

Covid-19 karşı Biontech aşısını geliştiren Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin başta akciğer kanseriyle ilgili olmak üzere Türkiye’de aşı ve immünoterapiye yönelik çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Vehbi Koç Vakfı’nın “İnsanlığa Üstün Hizmet Ödülü”nü almak için İstanbul’da bulunan Prof Dr Özlem Türeci ve Prof Dr. Uğur Şahin kanser çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Kişiye özel geliştirilen kanser aşılarında olumlu sonuçlar elde etiklerine dikkat çeken Prof. Dr. Özlem Türeci, “Şu anda mesela Faz-2 çalışmalarına devam ettiğimiz kişiselleştirilmiş kanser aşılarıyla ilgili bir çalışmamız var. 5 yıl içinde bu aşının kanser hastalarına uygulanabileceğini umuyoruz” dedi.

İnsanın kendi bağışıklık hücrelerini taklit edebilmesini, vücudun kendi kendine savunma mekanizması geliştirmesini sağlamaya çalıştıklarını aktaran Türeci, “Kişiselleştirilmiş aşılardan bahsettiğimizde kulağa biraz bilim kurgu gibi gelebiliyor ama teknolojimiz bunu yapabilecek güçte. Özellikle pankreas kanserindeki çalışmalarımız bize tümörlerin giderilmesi konusunda çok başarılı olduğunu gösterdi” dedi.

Türeci ve Şahin Biontech firması olarak Türkiye’de bir kuruluşla birlikte anlaşarak çalışmalara başladıklarını belirterek başta akciğer kanseriyle ilgili olmak üzere aşı ve immünoterapiye yönelik bilimsel çalışmaların Türkiye’de de yürütüleceğini açıkladı.

Karar

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz