24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Prag Üniversitesi’nde Kanlı Saldırı: 15 Ölü, 24 Yaralı

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da Charles Üniversitesi’nde meydana gelen silahlı saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi ise yaralandı. Polis, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Perşembe öğleden sonra Jan Palach Meydanı’ndaki Univerzita Karlova’nın sanat fakültesine düzenlenen saldırı sonrasında polis, bölgeyi güvenlik altına aldı ve üniversite binasını boşalttı.

Başlangıçta bildirilen ölü sayısı daha sonra revize edilerek, polis şefi ve içişleri bakanı tarafından 15 olarak açıklandı. Saldırganın ise olay yerinde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Silahlı saldırganın 24 yaşında bir öğrenci olduğu ve saldırının herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının olmadığı, ancak benzer saldırılardan etkilendiği ifade edildi.

Çek başbakanı Petr Fiala, yaşanan trajediyi anlamak ve önlem almak amacıyla acil bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı. Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Çek halkının yanında olduklarını belirterek üzüntülerini dile getirdi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz