16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Portekiz ve Brezilya son 16’ya isimlerini yazdırdı!

Reşit Şahin

29 Kasım 2022

Dünya Kupası’nda Brezilya ve Portekiz dün oynanan karşılaşmalar sonucunda 6’şar puan toplayarak gruptan çıkmayı garantiledi.

Uruguay şansını son maçta Gana galibiyetine bağlarken, Gana, Güney Kore galibiyetiyle grupta ikinci sıraya yükseldi.

Gana Güney Kore karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapadı. Kolay olacak derken Güney Kore bulduğu iki golle beraberliği yakaladı ve baskılı oyununu sürdürdü. Dengeyi bulan Gana 3’üncü golü bulduktan sonra bu kez galibiyeti korumayı bildi ve 3-2 galip gelen Gana için bir üst tur şimdi çok daha yakın oldu.

Brezilya, Murat Yakın’ın yönetimindeki İsviçre ile karşılaştı. İlk yarıda gol sesinin olmadığı maçın tek golü Brezilya’dan geldi. Puanını 6’ya çıkaran Brezilya üst tura çıktı.

Kamerun 29’uncu dakikada 1-0 öne geçtiği Sırbistan maçında ilk yarının uzatma bölümünde 2 gole engel olamayarak devreye mağlup girdi. Sırbistan ikinci yarıda ilk etkili atağında üçüncü gole ulaştı. Maç bu kez Kamerunlu oyuncu Abubakar’ın girmesiyle Sırbistan aleyhine gelişti.

Ve etkili paslarla buluşan Abubakar’ın bir gol bir asisti ile bu kez Kamerun geriden gelerek Sırbistan’ı yakalayan taraf oldu. Maç 3-3 berabere bitti.

Grupta Brezilya son 16’ya kalırken Sırbistan Kamerun ve İsviçre grupta çıkma şansları son maçların sonucuna bıraktı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz