18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Polonya Malta’daki büyükelçiliğini resmen açtı!

22 Nisan 2023

Polonya’nın Malta’daki büyükelçiliği Polonya Dışişleri Bakanı Zbignew Rau ve Malta Dışişleri Bakanı Ian Borg ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda temaslarda bulunduğu ziyaret sırasında resmi olarak açıldı.

İki ülkenin dışişleri bakanı görüşme sırasında 50 yılı aşkın süredir devam eden diplomatik ilişkileri güçlendirme konusunda kararlılıklarını yineledi.

Bakan Borg, Polonya’nın Malta’daki büyükelçiliğinin resmi olarak açılmasının iki ülke arasında ticari ve diplomatik ilişkileri daha da güçlendireceğini söylerken, özellikle turizm ve dil öğreniminde Malta ile ticareti güçlendirmek için olumlu havaya işaret etti.

Polonya Dışişleri Bakanı Rau, son yıllarda alınan iyi sonuçların ardından ülkesinin Malta ile ticaretini daha da güçlendirmesini dört gözle beklediğini söyledi.

Bakan Rau, Ukrayna’daki savaş ve etkileri üzere Başkan George Vella ile de bir araya geldi. Başkan Vella, Malta’nın tarafsızlığının onu Rus saldırganlığını açık bir şekilde kınamaktan alıkoymadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, her iki ülkenin Akdeniz ve Afrika’daki gelişmelerin Avrupa Birliği’nin istikrarıyla bağlantılı olması nedeniyle yeterli ilgiyi hak ettiği konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz