19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Polonya, Arjantin, Suudi Arabistan, Meksika açmazı!

Reşit Şahin

27 Kasım 2022

Fransa yıldız ismi Mbappe’nin iki golü ile ismini son 16’ya yazdırdı. Polonya, Arjantin, Suudi Arabistan ve Meksika açmazı son maçlara kaldı.

Arjantin’e son maçta Polonya karşısında beraberlik yetmeyebilir; ilk sıradaki Polonya mağlubiyetle elenebilir, son sıradaki Meksika galibiyetle çıkabilir; Suudi Arabistan’a üç puan üst turu getirir.

Dünya Kupası’nda ilk maçta Arjantin’i yenerek büyük bir süprize imza atan Suudi Arabistan son 16 için galibiyet amacıyla çıktığı Polonya maçında iyi oyununa rağmen 2-0 mağlup ayrıldı. İlk yarının son dakikalarında kazandığı penaltıyı gole çeviremeyen Suudi Arabistan ikinci yarıda da dünyaca ünlü Polonyalı isim Lewandovski’nin golüne engel olamayarak maçı 2-0 kaybetti.

Dünya Kupası karşılaşmalarında şu ana kadar 5 maçta gol atamayan Lewandovski, ilk golünü attığı gibi yaptığı asist ile 1982’den bu yana Polonya formasıyla Dünya Kupası karşılaşmalarında hem gol hem asist yapan ilk futbolcu oldu.

Aynı grupta mücadele eden Arjantin puansız çıktığı maçta Polonya ile berabere kalan Meksika ile karşılaştı. Dünyaca ünlü futbolcusu Messi ile ikinci yarı öne geçen Arjantin maçın geri kalanında bulduğu ikinci golle Meksika’yı 2-0 geçmesini bildi.

Arjantin Meksika galibiyeti ile grupta ilk üç puanını alırken, Meksika 1 puanda kaldı. Polonya ise 4 puanla liderliği alırken Suudi Arabistan 3 puanda kaldı. Grupta 16’ya kalacak takımlar son maçların sonucuna kalırkenaynı zamanda her türlü averaj hesapları da yapılmaya başlandı.

Son maçta Polonya ile karşılaşacak Arjantin’e beraberlik yetmeyebelir; Suudi Arabistan Meksika’yı son maçta yenerse üst tura çıkacağı gibi, Meksika’nın da şansı Arjantin Polonya maçının sonucuna göre devam ediyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz