14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Polis kontrolünde durmayarak kaçan 17 yaşındaki çocuk tutuklandı!

2 Haziran 2023

Floriana’da trafikte kendisini durduran polisleri sürükleyerek kaçmaya çalışan 17 yaşındaki çocuk çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Aynı suçtan geçmişi olduğu ortaya çıkan çocuğun kefalet talebi reddedildi.

Geçtiğimiz Salı günü polisin reşit olmayan bir çocuğun araç kullandığını farketmesi üzerine yolun kenarına çekmesi için uyarı yaptığını aktaran savcılık kimlik sorulduğunda başka bir kimlik verdiği ve geçmişte de polis tarafından tehlikeli araç kullanmaktan işlem yapıldığının anlaşıldığını anlattı.

Polisin araçtan inmesi uyarısını dinlemeyen gencin aracı sürdüğü polisi sürüklediği ve hafif şekilde yaraladığını mahkemeye anlatan savcılık kaçan gencin polise teslim olana kadar arandığını ifade etti.

Savunmanın kefalet talebine itiraz eden polis müfettişi Kevin Pulis, 17 yaşındaki çocuğu mahkemeye çıkarmak zorunda kalmanın utanç verici olduğunu ancak gencin tehlikeli araç kullanma geçmişi olduğunu belirtti.

Sanığın yakalanmadan bir gün önce sosyal medyaya yüklediği videoda iki elinde cep telefonu tutarken ve arabayı sürmek için ayaklarını kullanırken görüldüğünü örnek gösteren Müfettiş Pulis,

Gencin muhtemelen bu şekilde davranmasına neden olacak sorunları olduğunu kabul ederken, sanığın insanların güvenliği için ciddi bir risk oluşturduğunu da sözlerine ekledi ve Genç Suçlular Birimi’nde tutulmasını talep etti.

Savunmanın müvekkilinin temiz bir polis davranışına sahip olduğunu ve babasının onun gözetimini sağlamaya istekli olduğunu belirtmesine karşı Müfettiş Pulis, babanın 79 yaşında olduğunu, polise oğlunun ancak canı istediğinde onunla kaldığını söylediğini belirterek itiraz etti.

Tüm iddiaları dinledikten sonra sanığın Genç Suçlular Rehabilitasyon Hizmetlerinde tutuklanmasına karar veren mahkeme başkanı iddia makamından tanıkları bir an önce mahkemeye çıkarmaya çağırdı.

TVM

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz