14.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Polis, Bernice’yi tüm şikayetlerine rağmen koruyamadı!

23 Kasım 2022

Paola’da katledilen iki çocuk annesi Bernice Cassar’ın kız kardeşi Alessia Cilia Bernice’nin güvenliği için savaştığını belirterek “İhbar etti, yardım için ağladı ama yetkililer hiç umursamadı” dedi.

İki çocuk annesi Bernice Cassar’ın son bir yıldır aile içi şiddet gördüğünü ve yetkililere başvurduğu ortaya çıktı. Bernice’nin şikayeti üzerine mahkemenin koruma kararı verdiğinin de ortaya çıkmasıyla yetkililerin görevlerini yapmaması gündeme geldi.

Katledilen Bernice’nin kız kardeşi Aessia kardeşinin öldürülmeden önce “korktuğunu” ve “güvenliği için savaştığını” söyleyerek yetkilileri onun yardım çığlıklarını görmezden gelmekle suçladı.

Alessia Cilia, Facebook’ta yayınladığı mesajında “İhbar etti ve yardım için ağladı ama yetkililer hiç umursamadı. Dün üzgündü çünkü Noel yaklaşıyordu ve kendisinin ve çocuklarının güvenliği için savaşıyordu” ifadelerini kullandı

Polisi tutuklamaktan “çok korkmakla” suçlayan Teyzesi Sylvana, yeğeninin başvurduğu çok sayıda aile içi şiddet raporunu sayarak polise “Altı aydır bu kabusu yaşıyoruz ve kimse onu mahkemeye çıkarmadı” diye bağırdı.

Malta’nın Ceza Kanunu’na kadın cinayeti kavramını dahil etmesinden bu yana ilk kez bir kadın cinayeti işleniyor.

İşçi Partisi’nin kadın hareketi Nisa Laburisti cinayetle ilgili yaptığı yorumda “Malta, aile içi şiddet nedeniyle başka bir kadın ve iki çocuk annesini kaybetmenin yasını tutuyor” dedi.

Laburisti, “Bernice, toplum seni yüzüstü bıraktı. Hayatını kurtarabilecek olmamıza rağmen seni kaybettik” ifadelerini kullandı.

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz