14.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Plajlarda Daha Fazla Can Kurtaran, Daha Uzun Süreli Hizmet!

Turizm Bakanı Clayton Bartolo, bu yüzme sezonunda daha fazla plajda, daha uzun saatler ve daha uzun bir süre boyunca cankurtaranların görev yapacağını doğruladı.

Bartolo, “İklim değişikliği nedeniyle insanların yaz sezonu başlamadan önce daha erken yüzmeye başladığını biliyoruz, bu nedenle cankurtaranların görev yaptığı dönemi de uzatmayı düşünüyoruz.” dedi.

Plan, plaj hizmetlerini normal başlangıç tarihi olan 15 Haziran’dan önce başlatmak. Turizm Bakanı, ayrıntıları açıklığa kavuşturmak ve hangi yeni plajların cankurtaranlar tarafından denetleneceğine karar vermek için dahili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Önümüzdeki haftalarda daha fazla bilgi açıklanacak.

Bartolo, detaylar kesinleştirildikten sonra cankurtaran hizmetleri için ihale açılacağını söyledi.

Geçen Mayıs ayında bakan, üç yıldır devam eden bir ihale anlaşmasının 2023’te sona ereceğini ve cankurtaran hizmetlerini uzatma planlarının 2024 sezonuna kadar beklemesi gerektiğini belirtmişti.

Geçen yaz, Malta ve Gozo’nun genelinde 19 plaja cankurtaranlar yerleştirildi. Can kurtaranlar her gün 10:00 – 18:00 saatleri arasında görev başındaydı.

Şimdiye kadar cankurtaran denetimi olmayan plajlardan biri, dik yamaçları sayesinde dalış için turistler arasında popüler olan Marsaxlokk’taki St. Peter’s Pool.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz